Praktijkverhaal Mieke – Ik ben niet goed genoeg.

Praktijkverhaal Mieke – Ik ben niet goed genoeg.

Dit is een praktijkverhaal van Mieke. Tijdens het voorgesprek van de sessie gaf Mieke aan dat ze ‘ingestort’ was tijdens een praktische opdracht bij een huiswerkgroep. Ze heeft de opdracht huilend onderbroken en was niet meer in staat om verder te gaan. Volledige black-out. Het werd duidelijk dat ze ( wederom) over haar grenzen was gegaan. Ze voelde zich steeds kleiner en incompetenter worden tijdens het bespreken van de verslagen. En er kwam een enorm gevoel naar boven van ‘ik ben niet goed genoeg’ tijdens de oefening. Ze schrok enorm van de kracht waarmee dit los kwam. Dit hebben we aangepakt. Je kan in de blog lezen hoe dat ging en wat het resultaat was.

Lees meer
Schaamte – persoonlijk verhaal

Schaamte – persoonlijk verhaal

Een persoonlijk verhaal over de schaamte op het vragen van hulp. Maar iedereen schaamt zich wel ergens voor op een bepaald moment in zijn leven. Dus schaamte is niet nodig. Als je je problemen en/of patronen aanpakt en je je schaamte kan loslaten komt er een enorme kracht vrij. Kracht en vrijheid om je leven zo in te richten dat je er wel blij van wordt. Ik als therapeut kan trouwens niets bedenken waar je je voor zou moeten schamen. Dus wordt de pijn te groot; vraag hulp!

Lees meer
Trance is ENG! Of toch niet?

Trance is ENG! Of toch niet?

Op het moment dat mensen aan mij vragen wat ik doe en ik vertel dat ik regressietherapeut ben zeggen ze, dat is toch met hypnose? Als ik dan bevestig dat ik met trance werk dan is hun volgende opmerking heel vaak; maar dat is eng!
Om je wat inzicht te geven zal ik je eerst vertellen wat het verschil is tussen trance en hypnose. Hypnose is dus volgens het woordenboek kunstmatig gecreëerd en trance is een ander bewustzijnsniveau. Dit is dus niet kunstmatig gecreëerd. Dit is dus iets wat je zelf volledig in de hand hebt. Dat is goed nieuws toch?

Lees meer
Als het niet lekker loopt? Vluchten, bevriezen of er tegenaan?

Als het niet lekker loopt? Vluchten, bevriezen of er tegenaan?

Door regressietherapie kan je patronen aanpakken die je tegen houden. Ik heb mijn (nogal ruime deel) aan patronen ook aangepakt. En in verhouding kan ik veel meer aan dan voorheen. Ik bevries veel minder snel. Maar als dat tóch gebeurd is het belangrijk dat je het in de gaten hebt. Dat is stap 1. Er bewust voor kiezen om je daar niet door te laten beïnvloeden. En daarna bewust uit dat patroon stappen. Makkelijker gezegd dan gedaan, absoluut. Maar inzicht brengt je hierin heel ver.

Lees meer
Mijn website is LIVE!

Mijn website is LIVE!

Wauw ik ben zo trots als een pauw. Mijn website is LIVE. En jeetje wat was dat een bevalling hahaha. Overal is over nagedacht. Het logo, de kleuren, de vormgeving van de site, te teksten, de foto’s. Overal. En dat was best even een dingetje. Ik vond het vooral heel...

Lees meer