FAQ / Veel gestelde vragen

Hoe gaat een sessie precies?

Tijdens een sessie werken we met een trance. Dit is een natuurlijke staat van bewustzijn die we verdiepen door het te koppelen aan een gevoel, emotie, situatie of lichaamsgevoel. Tijdens deze trance ben je je bewust dat je op de bank ligt in de praktijk, maar kan je tegelijkertijd bepaalde ervaringen herbeleven (denk aan dat boek). Je houdt dus de controle over de sessie. Ik stuur alleen bij waar nodig en door vragen te stellen begeleid ik je op jouw reis naar datgene wat je inzicht geeft in de problematiek die we op dat moment aanpakken.  Doordat je via het onderbewustzijn werkt “vallen er kwartjes” en begrijp je wat er is gebeurd, wat je hebt vastgezet, welke conclusies je daaruit hebt getrokken en wat de gevolgen zijn voor het hier en nu (patronen, overgevoeligheid/triggers) en in welke mate ze je nog belemmeren.

Elke sessie is uniek omdat elke mens en elk probleem uniek is. Dus zelfs voor dezelfde cliënten zijn de sessies vaak heel verschillend van elkaar. Ik ben je luisterend oor, je motiverende mentor en dat dappere duwtje in je rug. Je bent in ervaren, vertrouwde handen met een maatwerk-mix van regressietherapie, levenscoaching & energiewerk, helemaal op jou afgestemd.

Wat is trance nou eigenlijk?

Om je wat inzicht te geven zal ik je eerst vertellen wat het verschil is tussen trance en hypnose. Let wel; dit is mijn mening en er zullen zovelen andere zijn die een andere mening hebben. Dus eerst even wat feiten. Wat zegt bijvoorbeeld het Nederlands woordenboek:

 Hypnose
Zelfstandig naamwoord / verbuigingen: hypnoses.
een kunstmatig gecreëerde staat van bewustzijn waarin men ontspannen is en geconcentreerd op een bepaald onderwerp

Trance
Zelfstandig naamwoord / verbuigingen: Tances
1) een dissociatief verschijnsel waarbij iemand een ander bewustzijnsniveau heeft en waarbij het persoonlijke identiteitsgevoel verminderd kan zijn
2) een muziekgenre

Hypnose is dus volgens het woordenboek kunstmatig gecreëerd en trance is een ander bewustzijnsniveau. Dit is dus niet kunstmatig gecreëerd. Dit is dus iets wat je zelf volledig in de hand hebt. Dat is goed nieuws toch?

 Meer weten hierover? Lees het blog: Trance is eng! Of toch niet? 

Is trance eng?

Nee, trance is niet eng. Zoals ik aangaf is het een beetje alsof de wereld om je heen naar de achtergrond verdwijnt. Hetzelfde als je een goed boek leest. Of een boswandeling maakt om je hoofd leeg te maken. Of als je aan het dagdromen bent. Of als je met de auto naar huis rijd en je opeens thuis bent en je een heel stuk niet bewust hebt meegekregen. Allemaal momenten waar je volledig gefocust bent op je eigen gedachten. En als er dan iets gebeurd ben je meteen weer in het hier en nu.

Hetzelfde gebeurd bij mij op de bank. Je gaat met je aandacht naar je probleem en alle emoties die daar mogelijk bij horen. Door mijn begeleiding en vragen raak je zo gefocust op je eigen gedachten dat de rest wegvalt. Je bent in trance. Tijdens de trance ervaar je mogelijk beelden, emoties, hoor je woorden of zinnen, of een combinatie van dit alles. Gewoon terwijl je je realiseert dat je bij mij op de bank ligt. En op het moment dat jij besluit je ogen open te doen, doe je dat gewoon. Zonder probleem. Net zoals je dat besluit als je bijvoorbeeld je ogen even dicht hebt gedaan bij een enge film. Jij hebt dus de controle! Op elk moment van de sessie.

Meer weten hierover? Lees het blog: Trance is eng! Of toch niet? 

Heb ik nog wel controle over mezelf als ik in trance ben?

Ja, je hebt volledig controle over jezelf. Trance is vergelijkbaar als jezelf ‘verliezen’ in iets wat zorgt dat je je omgeving vergeet. Denk aan het lezen van een goed boek, kijken van een goede film, lekker dagdromen, etc. Dan heb je ook soms niet in de gaten dat iemand je aandacht wilt. Op het moment dat je in trance bent weet je nog heel goed dat je bij mij op de bank ligt. Je kan dus elk moment zelf beslissen of je je ogen open wilt doen of niet.

Meer weten hierover? Lees het blog: Trance is eng! Of toch niet?