Wauw ik ben zo trots als een pauw. Mijn website is LIVE. En jeetje wat was dat een bevalling hahaha. Overal is over nagedacht. Het logo, de kleuren, de vormgeving van de site, te teksten, de foto’s. Overal. En dat was best even een dingetje.

Ik vond het vooral heel belangrijk dat mijn teksten vanuit mijn hart geschreven werden. En dat kan er maar 1 en dat ben ik. Teksten die weerspiegelden wie ik ben en wat ik doe. Ik moest op zoek naar een mooie balans tussen tekst en ruimte. Hopelijk is dat gelukt. Het stuk over mezelf is wel heel lang. Dat vond ik belangrijk zodat jullie weten waar ik vandaan kom en wat me tot therapeut schap heeft gebracht. Ook zodat jullie weten dat ik ervaringsdeskundige ben. Ik heb genoeg meegemaakt en vooral meer dan genoeg ‘fouten’ gemaakt om nergens meer van op te kijken. Het zorgt bij mij voor een open manier van kijken naar waar de cliënten mee bezig zijn. Zoals ik in mijn teksten schrijf; Mijn ervaringen en opleidingen hebben mij gevormd en gezorgd dat ik een unieke manier heb van werken. Een werkwijze die bij mij past en waar ik volledig achter sta. Deze werkwijze en in het leven staan hebben de website vorm gegeven. Een vorm die Linda (van Boli Media) feilloos heeft opgepakt en uitgewerkt.

Zoals ik al schreef; overal is over nagedacht. Om een tipje van de sluier op te lichten zal ik wat achtergrond geven over de keuzes in de huisstijl.

De cirkel staat voor vrouwelijke kracht, absolute vrijheid, verandering en in dit geval ook voor het doorbreken van patronen. Ik vind het heel symbolisch dat hij niet perfect (rond) is want dat is het leven ook niet.

De kleuren stralen rust uit en hebben allemaal een eigen betekenis. Rust die ervaren wordt nadat je je eigen stukken hebt aangepakt en verwerkt. Maar niet zwart/wit want er zijn zoveel mooie schakeringen in je belevingswereld.

Rood/Oranje staat voor passie, warmte, creatief en positief. Positief in het leven staan en met passie je leven leven. Iets waar ik zelf voor sta maar ook hoop dat mijn cliënten bereiken met de therapie.
De roze kleuren staan voor vrouwelijkheid, zorgzaamheid en sensitief. Iets wat belangrijk is voor mij; in zachte kracht, zorgzaam en sensitief naar mijn cliënten kijken. Maar ook voor mijn cliënten die in zachtheid (zorgzaam en sensitief) naar zichzelf mogen kijken.
De crème achtige kleur staat voor vertrouwen, aanwezig maar nooit opdringerig en voor rust en evenwicht. Iets wat voor mij enorm belangrijk is binnen de therapie en mijn benadering naar cliënten.

En het allermooiste is, is dat als je de recensies leest van de cliënten die ik tot nu toe heb mogen begeleiden dit allemaal terug komt. Soms bijna letterlijk. En dat terwijl we de recensies nog niet hadden ontvangen.

Het grijs is voor de frisse noot. Ook niet onbelangrijk 😉

Het was duidelijk toen ik de naam van de praktijk ‘bedacht’ dat de praktijk staat voor mij. Ik ben de therapeut. Met mij zal je het ‘moeten’ doen. En als je dan een keuze wilt maken of je met mij wilt werken of niet, moet je kunnen zien wie die therapeut nu eigenlijk is. Duidelijk werd dat er dus foto’s van mij op de site zouden komen. Dan weet je tenminste een beetje wat voor soort ‘vlees je in de kuip’ hebt. De foto’s zijn gemaakt door een dierbare bevriende fotograaf (Frans de Winter) die mij altijd prachtig op de foto krijgt. Gewoon zoals ik ben. Niets meer maar ook niets minder.

En dat is ook gewoon het belangrijkste; doe wat bij je past. Ook al past dat misschien niet in een standaard doosje. Regressietherapie past ook niet in een standaard doosje. Elke sessie is anders. Elke client is anders. En elke ervaring is anders. En dat is prachtig. Elke keer haal je als client iets anders uit de sessie. Elke keer ga je iets dieper en pak je een nieuwe diepere laag aan. Elke keer is er een transformatie op die stukken die je in de weg zitten. En elke keer kom je dichter bij diegene die je bent onder al die lagen van verwondingen, van aanpassen, van opvoeding, van patronen en zoveel meer. En elke keer als je die lagen aanpakt kom je dichter bij de rust en de balans die bij jou hoort.

En dat voor mij is magisch!

Liefs,
Ritska

p.s. Wat is voor jou magisch?